Az új házunk olyan környéken van, ahol bizony a téli gumi elengedhetetlen.

Nem olyan régen költöztünk be az új házunkba. Ez az egész család számára egy hatalmas előrelépés. Hogy miért? Mert sajnos a mai világban igen csak nehéz olyan ingatlant találni, ami minden szempontnak megfelel, amely egy nagycsalád számára fontos lehet. Ilyen első sorban az ár. Aztán következik a helyszín, a környék, az elhelyezkedés, szobák száma, kert kapcsolat, stb.
Ahonnan indultunk, az egy 2 szobás panellakás, ahol gyakorlatilag a két gyerekünkkel éltünk 5 éven át és hoztuk meg életünk legfájdalmasabb kompromisszumait. Ezek után hatalmas örömöt jelentett, hogy a belváros és a szomszédok zajától távol lehettünk úgy, hogy ennek ellenére található a környéken jó élelmiszerüzlet, tömegközlekedési csomópont, közbiztonság minden, ami kell, mégis nyugodt a környék. Nem zavar, hogy ha a gyerekek a kertben játszanak és esetleg nincs zárva a kertkapu, vagy ilyesmi. Mindenkinek lehet jaját szobája, és még nappali és dolgozó is lehet, szóval Nagyon nagy lépést tettünk a jövőnk szempontjából.
Persze azért a belvárosi munkahelyemtől így távolabb kerültem, de nem baj, mert van az irodaházunkban ingyenes parkolási lehetőség, ezért én tudok autóval járni. És nem kerül sokkal többe a benzin, mint a felnőtt tömegközlekedési bérlet. Mindent elterveztünk és ez így teljesen helytálló. Ráadásul a gyerekeket is így el tudom vinni az óvodába, a feleségemet pedig ki tudom tenni a munkahelyéhez egészen közel.

Hát ilyen módon vártuk az új házunkban a családdal a karácsonyt. Ami esetünkben, ellentétben az elmúlt évek tapasztalataival, fehér karácsonyt ígért. Így a gyerekek is most sokkal jobban várták, mint idáig bármikor. Egy dologgal azonban nem számoltunk időben.
Hogy mivel havazásra számítunk, időben le kell cserélni a nyári gumikat télire. De az igazsága az az, hogy az elmúlt télen már nagyon ramaty állapotba kerültek a gumik, így a feleségemmel közösen arra jutottunk, hogy itt az ideje, hogy egy új szettet vásároljunk, mert attól félünk, hogy a régi baleset veszélyes, pláne, ha idén igazi hóra is kell hajtanunk. Ehhez persze a lehető legköltséghatékonyabb megoldást kellet kitalálni, hiszen a tartalékaink most igen csak elmentek a házra és a beköltözésre, így most újra meg kell húznunk a nadrágunkat. De ezen sajnos most nem spórolhattunk. így nekiálltam megkeresni a legjobb lehetőségeket, az interneten. Szerencsére sikerült egy olyan oldalt találnom, ahol olyan akciós téli gumik voltak rajta, amilyenekre pont szükségem volt. Az árától pedig leesett az állam. Jó értelemben persze. Soha sem gondoltam volna, hogy találok akciós téli gumiikat ilyen jó áron. De mivel semmi csalást és ámítást nem láttam a dologba, azonnal a vásárláshoz léptem tovább. Ami még grátiszban jó, hogy ha kiválasztottad a számodra megfelelő átvételi pontot, akkor ők ott helyben fel is teszik neked. Ez pedig nem akármilyen nagy szó, hiszen nagyon nehéz jó gumist találni manapság, aki nem akar rólad majdnem ugyanannyit legombolni, mint egy használtan vásárolt gumi szett.

Amint lehetett, mentem is átvenni a gumikat, mert már nagyon kezdett télre fordulni az idő. A feleségemmel pedig megbeszéltük, hogy mi egymástól idén ezt kapuk karácsonyra. A gyerekek persze kapjanak ajándékot, hiszen nekik ez fontos, de mi így ajándékozzuk meg egymást, egy új szett téli gumival. Minden más pedig amúgy is arról szól, hogy szeretetben és békességben együtt van a család, eszünk egy finom ünnepi vacsorát, esetleg társasjátékozunk, megnézünk egy kedves karácsonyi filmet.
És persze kiélvezzük minden egyes pillanatát annak, hogy milyen fantasztikus házban élünk, milyen fantasztikus helyen és már az autónknak sem lesz akadály, hogy végre valahára fehér karácsonyunk van.

Ami pedig a régi szett gumit illeti, most már végre elkészíthetem a gyerekeimnek a hőn áhított kerti hintát, aminek az egyik fő alkotóeleme az autógumi lesz. Nagyon fognak neki örülni, mi pedig annak, hogy ők örülnek és semmi sem veszett kárba.

akciós téli gumik