Fogpótlás egy optimista ingatlanoson.

Hosszú évekig kerestem a megfelelő fogorvost, aki pótolni tudja kedvező áron, de a lehető legmagasabb minőségben a hiányzó fogaimat. Majd rá találtam a megfelelő emberre, egy idősebb megnyugtató hangú doktorra. A barátaim ajánlották, hogy tapasztalt több generációs fogorvos Ő, tényleg oda figyel a páciensére. Természetesen megfogadtam a tanácsot és felkerestem a doktorurat. Amikor meglátott már tudta, hogy miért jöttem. Látszott az arcán, hogy a fogpótlás nem lesz olcsó mulatság még így sem. Ismertette az opciókat lehet korona vagy implantátum. A fogpótlás fájdalmasabb de esztétikusabb megoldása az implantátum lenne, de ez hosszabb is, míg a korona olcsóbb, de további egészséges fogakat is tönkre kell hozzá tenni. Mondanom sem kell, hogy a kevésbé destruktívat megoldást szerettem volna választani. Meg is egyeztünk az árban a felső, középső négy fogamat kell megcsinálni és az ára sem lesz hat számjegyű. Az első igény felmérésnél a fogpótlás minden részletét át is beszéltük. Rendkívül intelligens, érdeklődő ember volt. Mivel a többi fogam tökéletesen rendben volt még egy tömésem sem volt, kíváncsi lett fogaim elvesztésének történetére. Nem vagyok büszke erre a szerencsétlen esetre, de úgy gondoltam miért ne mondhatnám el.

Ingatlan közvetítőként dolgoztam Budapest egy külsőbb perem kerületében, ahol „alsó közép kategóriás tégla lakásokat „ értékesítettem ingatlanirodámon keresztül. Megkeresett négy évvel ezelőtt egy úr, telefonon, akit érdekelt az egyik ingatlanunk. Az időpontra késve, de megérkezett családjával együtt. Az ingatlan a piaci értékének megfelelően volt árazva, egy 1,5 szobás távfűtéses felújítandó lakás, de csupa szeretet és egy kis fantáziával igazi családi fészek válhat belőle. A szomszédok pedig, mint egy multikulturális ömlesztő tégely, így lehetőség van bepillantást nyerni több népcsoport szokásaiba is, amelybe tökéletesen bele is illett a vevő. Fel is csillant a szemem és kiemeltem az ingatlan előnyeit a hátrányairól nem volt mit mondanom: Víz van meleg, hideg, gáz esetleg palackról, az ár irányár minimálisan tudunk engedni. Gyorsan körbe jártuk a 47 nm-es ingatlant tetszett is nekik. Bár ajtó nincs a lakásban csak a fürdőhöz ez az úr felesége szerint nem gond, hiszen az ura állandóan csapkodja. Akkor ez az ön otthonuk mondtam vidáman és már készítettem is a papírokat… nem szeretek gondolkodás időt hagyni az ügyfélnek a hezitálás neki sem jó. A mosógépre raktam a szerződéseket megfelelőnek tartották az árat 30 napon belül utalja a bank, ha megkapják a hitelt. Kezet fogtunk és elégedetten indultunk ki a fürdőszobából, előre engedtem az új tulajt, hagy érezze, hogy lesz egy ingatlanja. Na ez lett az én vesztem, hiszen amint kilépett a fürdőszobából bevágta maga mögött az ajtót, egyenesen rám és mivel eléggé fenn hordom az orromat az orrom megmenekült és szájba vágott. Négy fogam bánta.

Ezután visszairányítottam a szót a fogpótlásra. Megbeszéltük a következő időpontot és ahogy haza indultam a doktorúr utánam szólt, hogy kapok 10% kedvezményt a szánalmas történetem miatt. Kedves volt tőle.

Este az a romos ingatlan járt a fejemben, hogy egyetlen ajtó van a házban és mégis azt vágják rám. A jutalékom szerencsére bőven fedezi a fogpótlás költségeit, hiszen rendkívül magas jutalékkal dolgoztam. Optimista emberként előre tekintve könnyen túl tettem magam a baleseten és az azt követő négy év megaláztatáson. Az ingatlanban pedig most még nagyobb pénz van, úgyhogy miután túl vagyok a fogpótláson gyorsan újra nyitom az ingatlanirodámat.