Ha új ingatlant veszünk, akkor tanácsos mellé a lakásbiztosítás is!

A párommal nem is olyan régen úgy döntöttünk, hogy elegünk van az albérletből, veszünk egy saját lakást. A keresgélés persze hosszú folyamat, mind a ketten vitézül bújtuk a különböző hirdetéseket, és bár én igyekeztem előre is gondolkodni, pontosan ezért lakásbiztosításokat is nézegettem, el is küldtem neki a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt többször is, de füle mellett gyalogút, teljesen az ingatlanvadászat foglalta le a mindennapjait. Ez persze nem baj, hiszen ha teljes erőbedobással foglalkozik vele legalább az egyikünk, akkor nagyobb az esélye a sikernek. Végül aztán meg is lett az eredmény.

A főváros egyik külső kerületének legkülső részén találtuk meg álmaink otthonát, egy csendes, félreeső környéken. Kis földszintes ház volt, méretes kerttel, faléces kerítéssel. Ha gyerekkoromban behunytam a szemem, szinte pont ilyennek láttam a házat, ahol majd lakni akartam. Most teljesült a vágyunk, és nekiállhattunk a hosszú és küzdelmes vásárlási procedúrának. Volt félretett pénzünk, szerencsére a szüleink is tudtak valamennyivel segíteni, de nem úsztuk meg anélkül, hogy hitelt kelljen felvennünk. Ez a helyzet, itt vagyunk mi, két dolgozó ember, de esélyünk se volt megúszni a hitelfelvételt. Talán ha másik országba születtünk volna… Na mindegy, a lényeg, hogy a végére jártunk, lement az ügy, hozzájutottunk a pénzhez, és minden akadály elhárult. Az ingatlanos és a banki intéző rengeteget segített, a papírmunka oroszlán részét elintézték nekünk. Már csak be kellett költöznünk és birtokba vennünk az új kis kuckónkat.

Elég simán lezajlott a költözés, minimális kár keletkezett (például a nagyanyámtól kapott ocsmány váza tört össze, ami szinte már-már pozitívként is felfogható), mi pedig szépen berendezkedtünk. Már vagy két hónapja éltünk ott, amikor történt egy kis baleset. A feleségem éppen olajban sütött valamit, és a forró étolaj tüzet fogott, ami a függönyre is átterjedt. Szerencsére én is otthon voltam, és felfigyeltem a pánik hangjaira. Pont időben léptem be ahhoz, hogy megakadályozzam, hogy vízzel leöntse az égő, fazekat, az hiányzott volna még, hogy szétspricceljen az olaj és kigyulladjon az egész konyha! Gyorsan kerestem egy nagy fedőt és lefedtem a tüzet, hogy ne kapjon levegőt, a függönyt pedig letéptem és addig tapostam, amíg el nem aludt. Az ijedtség nagyobb volt, mint a keletkező kár, de egy dologra rádöbbentett: még mindig nincs lakásbiztosításunk!

Még aznap visszakerestük a levelemet, amiben a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas linket küldtem az asszonynak, és felmentünk rá tájékozódni. Nagyon szimpatikus biztosítási társaságnak tűnt, alapos és mindenre kiterjedő tájékoztatást adtak mindenről, ami csak felmerülhet: kérdések, feltételek, esetek, stb. Úgy voltunk vele, hogy ez az egy házunk van, ha erre nem vigyázunk, ha erre nem kötünk lakásbiztosítást, akkor lehet, hogy egy nap a híd alatt találjuk magunkat. De a pannonsafe.hu oldala teljes mértékben, 100%-ig meggyőzött arról, hogy ők jó választás lesznek a sok hamukázó, humbugoló biztosító helyett. Kértünk is időpontot tőlük, ahol még többet megtudtunk, többek között azt is, hogy ránk milyen feltételek vonatkoznak.

Ha akkor nem küldöm el az asszonynak a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas linket, akkor lehet, hogy soha nem találtuk volna meg újra a Pannonsafe-et, és lehet, hogy most egy sokkal előnytelenebb, aránytalanabb biztosítást fizetnénk egy másik társaságnak. De szerencsére a történtek megvilágosítottak, és meg tudtuk hozni a lehető legjobb döntést.