Ház vásárlás, ausztriai munka

house-435618_640Régóta terveztem már, hogy elköltözöm otthonról, de eddig még nem volt elég pénzem rá. Tudom, ehettem volna fel hitelt is, de a mai világban ki akar eladósodni, ha csak nem muszáj?.

Lakás, vagy házvásárlás

Mindenki mást szeretne, attól függ, hogy ki hol nőtt fel. Azért itt is van kivétel, ami erősíti a szabályt. A legjobb haverom húga, panel lakásban nőtt fel. Hiába a négy fal, ő mindig is kertes házba szeretett volna lakni.

Sokat gondolkodtam rajta én is, hogy melyiket válasszam?. Te melyiket szeretnéd inkább?

A lakás azoknak való, akik egész nap dolgoznak, kora reggeltől késő estig, és kényelmesek, nem szeretnek a ház körül tevékenykedni.

A családi ház ennek pont az ellenkezője. Ilyen helyen az embernek mindegy, hogy meddig dolgozott, ha hazamegy valahogyan minden más. Ha még egy kicsit világos van, akkor arra vágyunk, hogy kimenjünk, és tevékenykedjünk.

Az otthon nem olcsó

Sajnos az emberek nagy többsége azt gondolom albérletben lakik. Nem engedhetik meg maguknak, hogy vásároljanak maguknak egy otthont. Azért szégyen, főleg azokra nézve, akik folyton dolgoznak, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy teremtsenek egy otthont maguknak.

Az árak elég változóak. Van ahol olcsóbbak, és van ahol drágábbak a dolgok.

Én szerencsésnek mondhatom magamat, mert reménységeim szerint fiatalon sikerül saját otthont teremtenem. Persze én is megdolgoztam, megküzdöttem ezért az álomnak a beteljesüléséért. Nagy áldozatot hoztam meg ennek érdekében. Éveken keresztül külföldön dolgoztam, az ausztriai munka volt a cél. Ha már külföld, azért ha nem muszáj ne túl messze legyen.

Jó pár szezonon keresztül gyűjtöttem arra, hogy később tudjak vásárolni egy lakást magamnak. Sokat gondolkodtam, hogy melyiket válasszam, de még mindig bizonytalan vagyok. Ha a jelenlegi helyzetet nézem, akkor a lakás mellett döntenék. Viszont, ha a jövőre gondolok, akkor inkább a házat választom…nem egyszerű döntés, hiszen egy jó darabig ez lesz az otthonom. Már nem kell sokat várnom azért, hogy megteremtsem a leendő otthonomat, és végre elköltözhessem otthonról.