Házlátogatás játékrendeléssel fűszerezve

A férjem ingatlanosként dolgozik. Szeretek vele járni “terepre”, főleg ha régi, ódon házakat kell értékesítenie. Az ilyen hatalmas, nagy-múltú épületek mindig is lenyűgöztek, már gyerekkoromban is. A gyerekkori házunk szomszéd telkén volt egy ilyen nagyon régi építésű ház, ami már-már palotának is beillett volna a mérete miatt. Már akkor sem lakta senki, azóta pedig ledózerolták, nagyon sajnáltam, mikor értesültem róla. Kicsiként mindig belógtunk az udvarára a bátyámmal, de be sosem mertünk menni, mert mindig attól féltünk, hogy ránk omlik. Emlékszem, anya egyszer nagyon leszidott minket, mert Tomi, a bátyám felkapaszkodott az udvaron egy elkorhadt gerendára, ami az elő-terasz tetejét tartotta, az pedig letört. A bátyám akkorát esett, hogy eltört a karja, utána már nem is nagyon mentünk át oda.

Pár napja Péter, a férjem szólt, hogy egy újabb ódon épület vár eladásra és esetleg nincs-e kedvem vele menni megnézni. Természetesen igent mondtam rá, de mikor megtudtam, hogy hétfő délután lesz az alkalom, elbizonytalanodtam. Aznapra beszéltem meg a fiunkkal, Zolival, hogy otthon maradok vele és kiválasztjuk neki azt a plüsst, amire már régóta vágyott. Zoli most 4 éves és imádja  Barneyt, a dínót a mesefilmből, mindig be kell neki tenni lefekvés előtt, különben nem alszik jól. Úgy véli, Barney megvédi őt minden rossztól álmában, így terveztünk neki venni egy Barney plüsst. Mivel a legjobbat szeretném a fiamnak, így azt gondoltam, leülünk ketten és kiválasztjuk a neki legmegfelelőbbet valamelyik webáruház oldaláról.

Megegyeztem a férjemmel, hogy hétfő délután leülök Zolival az ajándékát megrendelni, majd a gyerekkel együtt utána megyek a megadott ház címére. Mikor eljött a hétfő, a fiunk már reggel izgatottan várta a délutánt, hogyha hazahozom az oviból, azonnal lecsaphasson a gépre. Délután még az uzsonnát is későbbre kellett raknunk, annyira várta már a kiválasztás pillanatát. Az interneten sok oldalra eltévedtünk, de nekem a Barney plüss állat shop volt a legszimpatikusabb, ahol kedvező áron minőségi termékeket lehetett rendelni. Zoli kiválasztotta a neki jobban tetsző plüsst és azonnal le is adtam a megrendelést. Most már csak várni kell kicsit és magához ölelheti a kedvenc játékát!

Miután megtörtént a rendelés, gyorsan leültünk bekapni valami ennivalót, majd összepakoltunk és Péter után mentünk. Már messziről kiszúrtam a házat, amihez tartottunk, eléggé kilógott a környezetből cirádás homlokzatával és nagy termetével. Zoli is elcsodálkozott az épület szépségén. Gyönyörű volt, egyszerűen árasztotta magából az ódonságot, az előkelőséget. “Biztos nagyon drága lehet.” – gondoltam. Jó lenne egy ilyen csodaszép házban élni. A belső tér sem hagyott kívánni valót maga után, pont olyan volt, mint amilyennek elképzeltem. Kézzel faragott faburkolat, márványlépcsők, hajópadló. Péter a hallban állt és épp az érdeklődőknek mesélt az ott lógó kristálycsillárról. Irigyeltem őt a munkája miatt, ő azt tanulta és azt csinálja, amit szeret. Akkor döntöttem el, hogy én is elmegyek egy ingatlanos tanfolyamra és megvalósítom a vágyam, hogy ilyen csodás épületekben járkálhassak nap mint nap!