Ingatlaneladás kontra autóeladás

A barátnőm mesélte, hogy mennyi ingatlanjuk van. Innen örököltek egy házat, onnan egy tanyát, amonnan meg egy telket. Elég szépen összegyűltek az ingatlanok az évek során, de semmit nem kezdtek velük egyelőre. Egy házban laknak most, ami iszonyatosan jó alap, szóval, ha eladnák a nem használatos ingatlanokat, nagyon durván jól fel lehetne újítani azt a házat. Nem is olyan rég, pár hónappal ezelőtt, amikor találkoztam a párommal és az édesanyjával, szóba jött ismét ez az ingatlan téma és eléggé belemerültünk. Elmesélték, hogy azért nem került még eladásra, sőt meghirdetésre sem egyik sem, mert valamilyen szinten kötődnek ezekhez és nehéz, fájó szívvel tudnának csak elszakadni ezektől, ami számomra azért érthető. Viszont olyan rossz látni, hogy nehezen boldogulnak, nem mindig tudják megvenni azt, amit éppen szeretnének. Kicsit bosszantó, mert tudom, ha eladnák ezt a 3 ingatlant, akkor simán ki tudnák fizetni azokat, amiket kigondoltak. A jelenlegi ingatlanukat fel tudnák újítani az első négyzetmétertől az utolsóig, tudnának venni egy autót is, amire már nagy szükségük lenne, illetve lenne félrerakott pénzük is, lenne valamennyi aranytartalékuk, ami azért lássuk csak be, mindenkinek jól jön, és tudjuk nagyon jól, hogy sokszor adódhat sok olyan helyzet, hogy valami elromlik, és azonnal újat kell venni belőle, ami lehet egy hűtőgép vagy mosógép. Ezek nem olcsók, szóval gondolom, tudjátok, hogy miről beszélek.

A párom anyuja picit kiborult, hogy én hogy tudnék ilyen könnyen megválni ilyesmitől.

Elmondtam neki egy sztorit, amit most neked is leírok…

Igaz, ez nem ingatlannal kapcsolatos, hanem autóval. Régi nagy vágyam volt egy igazi amerikai hot rod, amit sikerült is megvennem egy gyűjtőtől. Rengeteget dolgoztam rajta, sokszor nem is aludtam, csak azért, hogy működőképes legyen és el tudjak járni találkozókra vele. A hétvégéim azzal teltek, hogy szereltem az autót a nyaralónkban és szinte mindig minden megtakarításomat arra költöttem, hogy csinosítgassam, na meg arra, hogy a motor végre úgy működjön, ahogy működnie kéne. Egy valami azonban sose volt jó. hiába volt jó benne a motor, olyan sok olajat evett, hogy alig győztem venni. Egy pár évig kihúztam, jártam autós találkozókra vele, de csak úgy, hogy a csomagtartó tele volt motorolajjal, mivel ugye így mindig után kellett töltenem. Azért tudtam csak éveken át kihúzni, mert egy ajánlásra kaptam egy tippet, honnan vegyek motorolajat. A legolcsóbb is legjobb üzletet ajánlotta egy nagyon kedves régi ismerősöm, ez az üzlet pedig nem más volt, mint az olajwebshop.hu.

Nem volt ám mindegy, hogy milyen márkájú olajat rakok az autóba, csak a castrol motorolajok közül válogathattam, mert ennek a típusú autónak a legjobbat kellett adni, de így jó áron tudtam tőlük beszerezni, mert tényleg normális, elérhető árakkal dolgoznak. Mivel sok olaj kellett, ezért mindig a legnagyobb kiszereléssel vásároltam a castrol motorolajokból. A rendeléstől a kiszállításig mindig minden a legnagyobb rendben volt. Könnyen tudtam rendelni náluk, nem volt soha semmilyen elkeveredés meg hasonlók. Időben, sőt mi több, gyorsan szállítottak és mindig azt kaptam, amit rendeltem. Már első blikkre is szimpatikusak voltak, ahogy az oldal fel van építve. Eléggé csalogató, jól megszerkesztett oldaluk van. Tetszik, hogy például a castrol motorolajokból ilyen óriási nagy a választék, az is nagyon tetszett, hogy a castrolnál például le van írva a cég rövid története is. Hiába motorolajról szól a weboldal, mégis azt érzi az ember, hogy valami sokkal barátságosabb és emberközeli témáról van szó, mint a castrol motorolajokról. Persze én se felejtettem el, miért mentem fel a weboldalukra, azért, mert szerettem volna jó áron jó motorolajat venni. És ezt meg is kaptam. A kedvesség és barátságosság már csak hab volt a tortán, mert tényleg jól esik az ilyen az embernek.

A lényeg igazából az, hogy habár az olajwebshop végigkísérte ezt az utamat, amit ezzel az amerikai autóval tettem meg, mégis megváltam a kocsitól, mert nem érte meg és magam mögött akartam már hagyni, hiába volt sok közös éjszakám vele a garázsban, hiába költöttem rá sokat és volt eszmei értéke, tudtam, tovább kell adnom rajta. Eladtam az amerikai csodajárgányt.

Ettől függetlenül annyira megszerettem az olajwebshopot és a castrol motorolajokat, hogy továbbra is kitartottam mellettük, annak ellenére is, hogy róluk mindig az autóm fog eszembe jutni.

Amikor elmeséltem ezt a sztorit Erzsinek, a párom anyukájának, kicsit látszott rajta, hogy tudja, én átérzem az ő helyzetét. Bizonyára nehéz lenne megválni ezektől az ingatlanoktól, de szerintem mindenképpen ez lenne a jó döntés, és szerintem ezt ő is nagyon jól tudja.

Furcsa azért belegondolni, hogy az emberek mennyire tudnak kötődni tárgyakhoz, hogy tudnak ragaszkodni hozzájuk. De nem csak tárgyakhoz, megszokások miatt is nagyon tudunk ragaszkodni bizonyos dolgokhoz. Nekem például pontosan ilyen volt az, amikor elkezdtem rendelni az olajwebshop.hu nevű cégtől, és utána csak tőlük rendeltem. Megszoktam, hogy náluk mi hogyan megy és már el se tudnám képzelni másképp ezt az egészet, hogy a castrol motorolajokat máshonnan vegyem meg.

Remélem, hogy tudtam segíteni azoknak, akik ingatlanhoz, vagy autóhoz nagyon ragaszkodnak, vagy esetleg bármi más tárgyhoz, hiszen nem szabad, mert ezek nagy része azért pótolható és sokszor jobb ha nem a szívünkre hallgatunk.