Ipari polcrendszer az új raktárba

A nagybátyám vállalkozó. Szállítmányozással foglalkozik. Ervin már kiskorától kezdve tudja, hogy mit akar, és az érettségi után célirányosan tanult tovább. Ervin kitartása csodálatraméltó, habárt olykor az új ötletei kiváltottak néhányszor meglepődést a családtagokban. Például amikor elkezdett ingatlanokkal foglalkozni, akkor mindenki rosszallását fejezte ki, hiszen azt gondolták, hogy az ingatlan irodák csak becsapják és lehúzzák az embert. Ervin tudta, hogy ez nincs is. És a komoly irodák tényleg sokat dolgoznak azon, hogy nekik is és az ügyfeleknek is megérje együttműködni. Viszont aztán ezt megunta és szállítmányozásba kezdett. Szerencséje volt tőkéje az egész procedúrához, így aztán vásárolt is egy nagy raktárhelyiséget, ahova tervei szerint polcrendszert akart beszereltetni. A lehető legtartósabb és legbiztonságosabb polcrendszert.

Sokan ajánlottak neki kereskedést, de Ervin makacs, ő  csak abba bízik, amelyiket a saját szemével jónak lát. Sokat keresgélt, míg végre talált az interneten egy olyan kereskedést, ami jó ár-érték arányú ipari polcrendszereket ajánlt.

ipari polcrendszer

A raklapos polcrendszerek fából és műanyagból készült raklapon vagy ládákban, esetleg tartályban tartott áruk tárolására alkalmas szerkezet. A polcrendszer moduláris és alakítható, mivel állványkeretekből és gerendákból áll. A gerendák beakasztós rögzítő rendszerrel vannak ellátva. A raklapos állványok horganyzott vagy festett acélból készülnek. A raklapos polc típus szerint lehet statikus, drive-in, push back, lifo és fifo polcrendszer. Ervin sorra vette mindegyik kategóriát. Végül a statikus polcrendszert választotta, hiszen nagy a teherbírásuk és rendkívül sokoldalúak. A statikus-típusú polcrendszeren belül is vannak kategóriák, a super, a superbild, a superbo és az unibuild. Ervin ezeknek már nem tudott utánajárni, viszont felhívta a kereskedést és megkérdezte, hogy melyiket ajánlanák a számára. A kereskedő nagyon készségesen állt Ervin segítségére. Megkérdezte, hogy pontosan mit szeretne szállítmányozni, mekkora az épület, stb., egyszóval minden lényeges adatra rákérdezett. És ennek alapján ajánlott Ervin számára egy kategóriát. Ervin árajánlatot is kért, és miután sikerült megegyezni, Ervin feladta a rendelést.

A rendelés feladása után Ervin nem kellett, hogy sokat várjon, nemsokára megérkezett a szállítmány, megfelelő volt a mennyiség és könnyen el tudták helyezni az épületben. Ervin hálás volt a gyorsaságért és a pontosságért, és biztosra vette, hogy ha majd bővíti a cégét, akkor is tőlük fog rendelni.

Ezután gyorsan elkezdett hirdetni, miszerint munkáltatókat keres. A vezetők helyére képzett szakembereket keresett, raktárosnak pedig bárki jelentkezhetett, aki szorgalmas és esetleg volt már raktári tapasztalata. Mivel jó fizetést kínált Ervin, így hamar jöttek jelentkezők és nemsokára össze is állt egy kis csapat. Mindig is csodálva néztem, amikor valaki bele mer vágni egy új dologba és segítség nélkül, egyedül képed elindítani valamit. Valamit, aminek talán nagy jövője van, valamit, amivel nagyot lehet aratni, de szintén nagyot lehet bukni is. Ervin sosem félt a bukástól, pedig középiskolában sokat volt alkalma tapasztalni belőle. Nem igazán tanult, főleg olyan dolgokat nem, amiket utált. Azokkal sosem törődött. És gyorsan képes volt váltani. Például egy időbe imádta az irodalmat. Rengeteget olvasott, jó is volt belőle, csak ötösöket kapott, aztán egyszer csak: már nem érdekelte. Mondjuk ez lehetséges a tanárváltozás miatt is, de ezt soha nem tudtuk meg. Most is kérdeztük, hogy hova ilyen nagy a váltás, amikor egyszer még ingatlanozik, aztán meg már hirtelen szállítmányozással foglalkozik és ipari polcrendszert rendelt. De Ervin sosem beszél erről. Ha kérdőre vonjuk, általában csak elvicceli. Ervin a tettek embere. Ő tettekkel bizonyít, nem pedig szavakkal. 

A polcrendszerre visszatérve, Ervin nagyon elégedett velük. Szinte minden mennyiséget elbírnak és nagyon tartósak. Több hónapnyi használat után is olyan, mintha újonnan vette volna. 

Hát ilyen ez az Ervin. A családunk egyik legsikeresebb embere. Kicsit magának való, de mindig, minden helyzetben feltalálja magát. És ha valamit a fejébe vesz, akkor ő bizony addig csinálja, amíg el nem éri.