Meglepetés ihlette meglepetés

Új helyre költözni számomra mindig is izgalmas volt. Ezért is éreztem magam nagyon kettősen, amikor végre sikerült vásárolnunk a párommal egy saját házat. Örültem, hiszen ismét költözünk, de szomorkodtam is, hiszen belátható ideig innen már nem megyünk el sehova, állandó fészket raktunk. Úgy döntöttem, ha már a költözködésről a jövőben le kell mondjak, akkor legalább a mostani, utolsó alkalmat tegyük minél izgalmasabbá. Ezért, többek között azt találtuk ki, hogy saját kezűleg fogjuk renoválni a házat, amit megveszünk. Merthogy valamilyen régi, vidéki házba szerettünk volna költözni.

Találtunk is egy csodálatosan régi házat, amiben kellően elegendő szoba volt ahhoz, hogy majd gyerekeket is nevelhessünk. A renoválást természetesen azzal kezdtük, hogy lomtalanítottunk és megszabadultunk a holmiktól, amik nem kellettek a házból. Volt néhány darab, például régi szekrények, amelyeket szintén felújítani terveztünk. Az egyik szekrényben találtam egy nagyon szép bőr férfi táskát. Eléggé rossz állapotban volt a táska, kis is dobtam, de eldöntöttem, hogy a férjem születésnapjára fogok vásárolni neki egyet.

Telt, múlt az idő, mint a mesékben, a ház felújítása már majdnem teljesen kész volt, amikor szeptember végén közeledett Gyuszi születésnapja. Ekkor hirtelen bepánikoltam, mert nem tudtam, hogy honnan szerezhetnék bőr férfi táskát. Mivel nem nagyon terveztük elhagyni az új házunkat egy ideig, és alig voltak nagyobb települések a környéken, fogalmam sem volt, hogy hogyan oldom meg a dolgot.

Végül az internethez fordultam és elkezdtem keresgélni. Vigyáztam, hogy Gyuszi semmit se vegyen észre, ezért a délutáni szieszta idejéből csíptem el a táskavadászatra az időt. Hatalmas szerencsémre találtam egy webshopot, ahol nagyon szép és minőségi táskák bő választéka volt. És ezt komolyan mondom! Meg is kívántam, hogy majd magamnak is vásároljak egyet, de most az ajándék volt a legfontosabb. Szerencsére bőven volt, amiből választanom a férfi bőr táskák terén is. Mivel grafikusként dolgozik a férjem, ezért gyakran hordoz magával kisebb printeket, meg különböző pantone színskálákat, ezért tudtam, hogy jól fog jönni neki a táska. Végül is egy két rekeszes marhabőr táskát választottam, amit úgy gondoltam, hogy a leginkább fog passzolni hozzá. A táska külső oldalán egyébként három ceruzatartó is található, amiért tudtam, hogy külön hálás lesz Gyuszi, mivel imád gyors rajzokat készíteni az utcán vagy bárhol, de szinte soha nem találja meg a ceruzáit. Olyan ez neki, mint másnak a fényképezés, de ha nincs egy jó hely a ceruzáinak, akkor úgy jár, mint a fotós, akinek lemerül a fényképezőgépe. A táskába egyébként gond nélkül belefért a jegyzetfüzete, a rajzfüzete, a telefonja, pénztárcája, a színpalettái és a sok más apróság is, amit szeret magával cipelni.

A rendelésnél a megjegyzésbe beleírtam, hogy feltétlenül hívjon fel a futár, amikor a csomag érkezik, mert ajándék lesz a táska, és nem szeretnék lebukni. Teljes stratégiát találtam ki az ügy érdekében, és amikor a nagy napon a futár hívott, azt mondtam Gyuszinak, hogy rendeltem egy új parfümöt és néhány körömlakott, és azért hívott a futár, mert nem találja a házat és inkább szembe megyek vele. Higgyétek el, a körömlakk teljesen letörte mindenféle kíváncsiságát a dologgal kapcsolatosan, úgyhogy sikerült is becsempésznem a táskát egy jó kis rejtekhelyre a zegzugos öreg házba.

A születésnapján reggel tortával ébresztettem a férjemet (rettenetesen édesszájú), aztán átadtam a bőr táskát. Tudjátok, már több, mint hét éve együtt vagyunk, de ennyire örülni még soha semminek nem láttam, amit tőlem kapott. Azt hiszem ezzel a táskával nagyon rátapintottam a lényegre, úgyhogy nagyon örülök az ötletadó régi bőr táskának, amit anno találtam, és annak is nagyon örvendek, hogy találtam egy webáruházat, ami ilyen szép táskát jutatott el hozzám a semmi közepére.