Swarovski ékszerek és az albérletkeresés

Mindenkinek vannak problémái, van akinek több, másoknak kicsit kevesebb. Valójában az egész probléma kérdéskör relatív, ugyanis minden hozzáállás kérdése. Teszem azt, ha te egy kőgazdag adócsaló vagy, és mondjuk kapsz a hatóságoktól egy tájékoztató levelet, hogy ezen és ezen a napon várható vagyoni ellenőrzés, akkor az neked sokkal nagyobb probléma – persze a te szemszögedből csak -, int egy régóta éhező kisgyereknek az, hogy aznap sem kerül étel az asztalára. Hiszen az éhező kisgyermek már megszokta a súlyos nélkülözést, te viszont megszoktál egy fényűző életet, melyet veszélyeztethet ez a kisebbfajta razzia, aminek az is lehet a kimenetele, hogy elveszted mindenedet, és hosszú évekig a börtönben fogsz bűnhődni, szörnyű tetteidért.

Körülbelül ehhez tudnám hasonlítani azt az esetet, amikor megbeszéltük az egyik „barátnőmmel”, hogy csak akkor tudok vele találkozni, ha közben böngésszük a netet, új albérletet keresve számomra. Sajnos a régi bérelt lakásomat eladták a fejem fölül, így most a szüleimnél kell magam meghúzni egy ideig, ám a dolog már kissé kezd terhes lenni, így minél előbbi továbbállásra lesz szükség. Ráadásul van egy kedves barátom is, akivel együtt szeretnénk megtenni ezt a nagy lépést, de eddig még eredménytelenül próbálkoztunk. Hosszú hónapok óta albérletet keresünk, és leginkább lehetetlennek tűnik ez a küldetés, de azért nem adjuk fel.

Szóval átjött hozzám ez a barátnőm, nevezzük mondjuk Szilvinek. Szilvit nem ismerem régóta, de amikor egymásba botlottunk, kiderült, hogy sok közös vonásunk van, és ezért hirtelen nagy lett a barátság kettőnk közt. Készítettem némi rágcsálnivalót, főztem egy jó nagy adagot a kedvenc teánkból és a gyerekkori kis szobámba invitáltam, hogy akkor lássunk is neki a műveleteknek. Teázás közben persze azért megbeszéltük a legfontosabb történéseket, azaz hogy Szilvi mesélt, én pedig hősiesen hallgattam és bólogattam. Már amikor két órája a semmiről beszélt, kicsit nyűgös lettem, és lehet, hogy a vártnál bunkóbb stílusban, de megkértem szépen, hogy lássunk neki az albérletkeresésnek. Előkapta hát a táblagépét, én a laptopomat, és tovább majszoltuk az édességeket, miközben flancosabbnál flancosabb albérleteket mutogatott nekem. Talált egy gyönyörű, kiadó villarészt is, melyhez kertrész, szauna, és még minden egyéb is tartozott, de ezzel két probléma is volt: olyan áron volt, hogy mindenképpen két embernek kellett volna megfizetnie, viszont egy légterű volt az egész, tehát ez a mi esetünkben teljesen kizáró ok lett volna. Plusz, ami még hatalmas hátrány volt, hogy nem lehetett volna háziállatot vinni, én pedig nagyon régóta szeretnék már egy kutyát így csak olyan albérletbe vagyok hajlandó menni, ami állat kompatibilis.

Megmutattam, hát gyorsan Szilvinek, hogy milyen jellegű albérleteket kellene első sorban keresni és próbáltam arra ösztönözni, hogy az általam kijelölt irányba haladjon, de hamar letért az útról. Lehetséges, hogy figyelem problémái vannak? Nem tudom, de gyanússá vált, amikor már hosszú percek óta nem szólt hozzám és hatalmas vigyorral az arcán bele volt merülve valamibe. Majd amikor az orrom alá dugta a kütyüjét, akkor eszméltem rá, hogy az utóbbi negyed órát swarovski ékszerek nézegetésével töltötte. Kijelentette, hogy már hónapok óta nem vett egy árva ékszert sem magának, és most végre talált egy webshopot, ahol hatalmas árcsökkenéssel vásárolhatóak swarovski ékszerek.

Azt hiszem a mimikám nem lehetett túl kifejező, mert szívem szerint a pokolba küldtem volna a hatalmas problémájával együtt, de ő valószínűleg boldog segítőkészséget fedezett csak fel a tekintetemben, ugyanis felszólított, hogy most azonnal mondjam meg, hogy melyik swarovski ékszer állna neki a legjobban. Nyeltem egyet, és megköszöntem a hatalmas segítséget, amit mind a tíz percben sikerült nyújtania számomra, amíg látszólag valóban érdekelte az albérlet problémám. Remélem sikerült eldöntenie ezt a roppant fontos kérdést, hogy melyik swarovski ékszer hiányozhat vajon még a gyűjteményéből, mert majd akkor valamelyik nap átugrom hozzá, megnézni, hátha közben egy kiadó albérletbe botlom, mert még azóta sem sikerült találnunk semmit.