Szerelem, és a német nyelvtanfolyamok

love-150277_640Mi is a szerelem? Az ember életében amíg fiatal, olyan sokszor gondolja azt, hogy szerelmes, aztán amikor eljön a nagy Ő akkor döbben csak rá, hogy mi is a szerelem. Te tudod mi az? Voltál már igazán szerelmes?

Szerelmek jönnek, mennek

Emlékszem, fiatalon folyton szerelmes voltam. De ahogy az egyik ment, úgy jött a másik. Ha nekem tetszett valaki, és én neki nem, az sem volt gond, másnapra már volt másik szerelem. Persze akkoriban gyerek fejjel még nem tudta az ember, hogy mit is jelent, csak azt éreztük, hogy dolgoznak a hormonok.

Az ember először általában óvodában lesz szerelmes. Az annyira mókás. Én az én szerelmemre nem emlékszem, de a lányoméra igen. Nagyon aranyos volt a kisfiú, megtett mindent, amit csak lehetett, de Grétinek sehogyan sem tetszett. Szegény úgy el volt keseredve, mondták a szülei, hogy még olyan is volt, hogy sírt éppen hazafelé, mert hogy a Gréti nem volt hajlandó játszani vele. De hát mint tudtam volna tenni? Ilyenek a lányok. Ha valaki nem tetszik nekik, akkor azzal nem foglalkoznak. Hiába, az én lányomnak másik kisfiú tetszett, így a két fiúnak kellett megharcolnia a lányom kegyeiért. Azért nem lehet könnyű fiús szülőnek sem lenni.

Nem tudom, hogy ki a szerencsésebb, egy lányos család, vagy egy fiús. Hiszen ha lányunk van, akkor féltjük, és óvjuk a fiúktól, nehogy „bántsák” kárt okozzanak benne, és a becsületükben. Ha pedig fiúnk van, nem szeretnénk, ha  a későbbiekben, egy pénzhajhász lány mondjuk kihasználja, vagy megbántsa. Szóval egy sem könnyű azt gondolom.

Az első szerelmem

Emlékszem, közép iskolába jártam, amikor megismerkedtem Gergővel. Ő volt a felettünk lévő Adonisz, minden lány vele akart járni. Persze a csajok jöttek mentek nála, én is az ő csapdájába estem, de szerencsére nem tartott sokáig a dolog, és gyorsan ki is keveredtem belőle. Teljesen oda voltam érte, és életem első lassú táncát is vele táncoltam el. Azt gondoltam, hogy szerelmes vagyok. Persze gyorsan kihűlt a kapcsolatunk, így tovább is lépett. Kicsit megviselt, de nem volt annyira vészes. Rá pár hónapra ismerkedtem meg egy meccs alkalmával Áronnal. Újra szerelmes lettem, persze nem volt nehéz, hiszen egy tini lány könnyen esik szerelembe. Emlékszem, jól csókolt, és életem második csókját tőle kaptam. Majd egy évig lehettünk együtt, aztán az iskola végével a kapcsolatunk is véget ért.

Az életem kuszasága

Hosszú időbe telt, míg rátaláltam az én nagy Ő-mre. Mindig mondani is szoktam neki, hogy rögös volt a hozzá vezető út. Az ő kérdése erre persze: Megérte? Minden szenvedést megért, persze ezt akkor abban a pillanatban amikor megéltem még nem tudhattam.

A nagy szerelem előtt volt egy 3 éves kapcsolatom, ami igen csak kudarcba fulladt. Ő utána nem is akartam ismerkedni, nem vágytam férfi társaságra. Elkezdtem élni, szórakozni, mulatni.

Közben persze a munka is ment szépen a maga medrében tovább. A kihívások jöttek mentek, ilyenek voltak a német nyelvtanfolyamok is. Nem nagyon vágytam tanulásra, de nem volt választási lehetőségem, ha feljebb akartam kicsit lépni a ranglétrán, szükségem volt rá.

A nyelvtanárunk igazi sármos férfi volt. Igaz jó 10 évvel idősebb nálam, kissé borostás, őszes markáns arcú. Fülig bele szerettem. Már a hangja is szexi volt, nem hogy a megjelenése. Persze a vonzalom kölcsönös volt köztünk, és rá kellett jönnöm, ilyet még soha nem éreztem senki iránt!