Új lakás, új fürdőszoba

Amikor megvettem életem első saját lakását, nagyon fontos volt nekem, hogy hogyan néz ki a fürdőszoba, milyen elrendezése van és, hogy kád vagy zuhanyzó van-e benne. Tudtam, hogy valószínűleg úgyis fogok majd felújítani, szóval az sem akkora probléma, ha a fürdőszoba nem olyan lesz, amilyennek én elképzeltem. Persze nem akartam arra is rengeteget költeni, és szerettem volna, ha a felújítás gyorsan meglenne, mert elég sürgős lett volna a beköltözésem.

fürdőszoba

Elég sokáig keresgéltem, nekem fontos volt a lakás elosztása, ezért próbáltam olyat keresni, ami az igényeimnek megfelelt. Ha már egyszer elköltök ennyi pénzt egy saját lakásra, akkor legyen olyan, amilyet én szeretnék, és amiben majd jól érzem magam. A bútorozottság nem volt nekem fontos, mert megvoltak a saját bútoraim, és tudtam, hogy néhány háztartási eszközt így is-úgyis meg kell majd vennem.

Nagy nehezen megtaláltam azt a lakást, ami pont megfelelt az elvárásaimnak. Közel volt a munkahelyemhez, és akkor sem kell sokat autóznom vagy tömegközlekedéssel utaznom, ha a szüleimet szeretném meglátogatni. Minden, ami fontos, az a közelben megtalálható. Nagyon kényelmesen elférek benne, akár még egy ember is teljesen jól elférne itt. Mivel van egy kutyám, ezért ezt is figyelembe kellett vennem, hogy a környéken van-e lehetőség arra, hogy hosszabb sétákat tegyek majd Morzsival, lehetőleg ne a betondzsungel kellős közepén, hanem egy szép parkban vagy valahol, ahol akár kényelmesen még piknikezni is lehet és lazulni.

Miután megvettem a lakást, kezdődhetett a felújítás. Ebben segítettek a szüleim is és apukám bátyja is, úgyhogy elég gyorsan haladtunk, aminek én nagyon örültem. Közben anyukám vigyázott a kutyusra, így például falfestés és bútor tologatás közben Morzsi nem volt láb alatt és nem tapicskolt össze semmit. Már előre elterveztem, hogy melyik szoba milyen színűre legyen festve, úgyhogy csak annyi dolgunk volt, hogy beszaladtunk a boltba és a festékeket megvettük. Így elkerültük, hogy ne a boltban kelljen órákig ácsorogni, és gondolkozni, hogy milyen színek fognak kelleni majd.

A bútorok már egy fokkal nagyobb gondot jelentettek, mert el kellett döntenem, mi az, ami mindenképp kell, illetve mi az, ami kellene, de azért elhanyagolható és nem olyan fontos. Tudtam, hogy egy új szekrénysor kelleni fog, mert nem fogok a régiben elférni. Másrészt azért figyelni kellett, hogy mire mennyit költhetek, hiszen nem csak bútorok kellettek, hanem háztartási eszközök is. Vennem kellett egy új hűtőt és egy új mosógépet mindenképpen. Költözés után pár hónappal volt a születésnapom, így a szüleimtől születésnapi ajándékként egy mosogatógépet is kaptam. Aminek nagyon örültem, mert utálok mosogatni, viszont magamnak nem vettem volna mosogatógépet is, ebben biztos voltam. Úgyhogy nagy volt az öröm. A család többi tagjától is csak lakberendezős ajándékokat kaptam, rengeteg szép dekorterméket is kaptam, persze előre a szüleimmel egyeztettek, hogy mit milyen színűre festettünk, hogy az ajándéktárgyak, amiket tőlük kapok, beleilljenek a lakásba.

A fürdőszoba már kicsit nagyobb gondot okozott, mert az volt a lakás egyetlen része, ami nem olyan volt, mint amilyet én magamnak elképzeltem. De mivel a lakásban ezen kívül minden teljes mértékben megfelelt, ezért úgy döntöttem, hogy nekem ez a lakás kell. A kádat az előző tulaj, ha hiszed, ha nem, de a lakás eladása előtt négy hónappal cseréltette ki, úgyhogy mondhatni teljesen új volt a kád, így erre költeni nem kellett. El sem akartam hinni, hogy ilyen mákom volt ezzel is, ezzel is így pénzt spóroltam. Úgyhogy ezzel törődnöm nem kellett, de a falakat itt is át kellett festeni. Vettem új tükröt is és új mosdókagylót is, illetve egy másik szekrényt tettem be oda, amiben elfér mindenem. A tisztálkodó szereim, a kozmetikumaim, a törölközők, és még a kutyusom dolgai is.

Egész hamar megvolt a felújítás, még én is csodálkoztam, hogy milyen jól haladtunk, úgyhogy jöhetett a beköltözés. Amikor megvettem a lakást, és mindent kipakolt belőle az előző tulaj és az egész lakás üres volt, akkor Morzsit elvittem oda, hogy nézzen körbe. Nagyon tetszett neki, főleg azért, mert akkor még üres volt a lakás és hatalmas helye volt, ahol futkorászhatott. Aztán, amikor már kész lett a lakás és eljött a beköltözés ideje, akkor már Morzsi is végre velem jöhetett. Kicsit furán nézett, nem tudta, hova tenni a dolgot, hogy most már a lakás tele van mindennel, és nem tud olyan szabadon futkorászni, mint előtte. De tetszett neki, felfedezte szépen magának a terepet. A fürdőszoba valamiért nagyon tetszett neki, úgyhogy megragadtam az alkalmat és gyorsan meg is fürdettem. És végre nem volt semmi szenvedés belőle. Sőt! Ki sem akart szállni a kádból!