Új lakás, új szekrény, és a gyógyszeres dobozunk, ahol az Anaftin is helyet kapott

Az a jó abban, ha elköltözöl, és olyan szerencséd van, hogy egyedül lakhatsz, és egyedül uralhatod az egész lakást, hogy oda pakolhatsz, ahova csak szeretnél. Úgy rendezed be a lakást, ahogy csak szeretnéd, olyan bútorokkal, amilyennel te jónak gondolod.

anaftinUgyan én nem egyedül lakom, hanem két barátommal, de még így is azt mondhatom, hogy a lakásban oda tudok pakolni, ahova csak szeretnék. Amikor beköltöztünk, rengeteg dolgunk volt a lakásban. Újra festettük a falakat, a bútorokat teljesen átrendeztük, kidobáltuk azokat a holmikat, amire nem volt szükségünk, és még az is előfordult, hogy új szekrényt vagy polcot kellett felszerelnünk a fürdőszobába.

Én elég türelmetlen típus vagyok, így már alig vártam, hogy az egésznek vége legyen, és végre rendben legyen az egész lakás, ezért gőzerővel dolgoztunk azon, hogy mihamarabb meg legyen minden. A falfestés elég hamar megvolt, mivel hárman vagyunk, így gyorsan tudtunk haladni. Egész otthonos lett a lakás, miután végeztünk a takarítással is.

A fürdőszobába betettünk egy nagyobb szekrényt, mivel elég sok minden volt, amit oda be kellett pakolnunk, és mivel két lányról van szó, nekünk elég sok kozmetikai termékünk van, illetve a másik lakótársunk, aki ugyan nem lány, mégis simán telepakolt egy polcot a szekrényben. És hogy mivel? Hát ledöbbentünk. Egy egész doboz tele volt gyógyszerekkel. Először nem is értettem, hogy minek, hiszen, a közelben van a gyógyszertár, ha kell valami, gyorsan leugrunk a patikába és már meg is van oldva a probléma.

Aztán rájöttem, hogy végül is teljesen jó, hogy előre betáraztunk belőle, hiszen így minden kéznél van és, ha valaki lebetegszik, nem kell gyógyszerért szaladgálni. Minden volt otthon, ami csak kellett. Fájdalomcsillapítótól kezdve egészen a vitaminokig minden. Különböző por állagú gyógyszerek is voltak a dobozban, vagyis még mindig vannak, amik megfázás ellen nagyon jók, hiszen hamar hatnak és nem kell hetekig szenvedni a megfázással. Ezen kívül Anaftin is volt a gyógyszeres dobozunkban, amin először meglepődtem, mert nem tudtam, hogy pontosan mire is való. Elolvastam a dobozában lévő papíron, hogy pontosan mire is való, és kiderült a számomra, hogy ez a szájban található kisebb gyulladásszerű sebre ajánlott, ami hamar segít elmulasztani az aftát. Még ilyennel nem találkoztam, úgyhogy nekem ez új információ volt.

Akkor megkérdeztem tőle, hogy használta-e már, mert emlékszem, hogy egyszer a testvéremnek is hasonló baja volt, de akkor nem talált megfelelő gyógyszert, ezért sokáig szenvedett a fájdalommal. Azt mondta, hogy még nem, de az anyukája használta már egyszer és ő ajánlotta, hogy ilyet is szerezzünk majd be, mert ha esetleg hirtelen valakinek ilyesfajta gondja támadna, akkor egyből kéznél lesz a megfelelő gyógyszer erre.

A betegség nem hangzott valami jól, ugyanis az interneten utána olvastam, hogy pontosan mit is takar ez, ezért remélem, hogy nem kell soha használnom. A haverom elmesélte, hogy amikor az anyukája szenvedett az aftától, alig bírt enni, nyelni és beszélni is. Ugyan ez nem egy komoly betegség, de nagyon kellemetlen tünetekkel jár. A pontos okát nem tudják, de sok minden okozhatja. Nála nem pontosan derült ki, hogy mitől alakultak ki ezek a kisebb sebek a szájában. Lehet akár attól is, hogy valami olyat evett, amit a szervezete nem szeret, de előfordulhat, hogy a sok stressztől is kialakul.

Az Anaftin egyébként nem drága, viszont a haverom ismer egy nagyon jó webshopot, ahol minden – még az Anaftin is – könnyen beszerezhető. Hamar kiszállítják, az árak pedig elfogadhatóak. Ő is innen rendelt mindent, hogy legyen itthon mindenféle gyógyszerből. Ezt a webshopot mi is elmentettük a barátnőmmel a saját laptopunkon, hogy ha bármire szükségünk lenne majd a közeljövőben, akkor egy helyről mindent be tudunk hamar szerezni.

Hogy elkerüljük a felesleges hibákat, megbeszéltük, hogy ha már látjuk, hogy valami fogyóban van és kellene lassan az utánpótlás, akkor minél hamarabb beszerezzük, vagy szólunk a másiknak, hogy venni kellene újat. Ugyanis nagyon kellemetlen, amikor valami elfogy, és nem tudsz róla. Így jártunk múltkor a samponnal is. Amikor barátnőm a saját samponját elhasználta, mindig rá-rájárt a másikéra, és közben nyugtatta magát mindig, hogy majd másnap elmegy a drogériába, de sosem volt rá ideje. Nekünk pedig nem szólt, hogy valaki menjen el venni neki sampont, ezért egy idő után már elfogyott a másik sampon is. Amikor pedig szórakozni mentem volna egyik este, észrevettem, hogy nem tudok hajat mosni, és akkor derült ki, hogy nem szólt nekem erről. Ebből tanulva megbeszéltük, hogy a gyógyszereknél ilyen ne forduljon elő, mert ez még kellemetlenebb lehet, mint a samponhiány.

Mondjuk azóta sem volt szüksége senkinek az Anaftin használatára, de legalább abból is van otthon. Sosem lehet tudni.